top of page

Add a Title

چکاپ‌ها و آزمایش‌های دوران بارداری

در دوران بارداری، مجموعه‌ای از آزمایش‌ها از جمله آزمایش خون و سونوگرافی برای شما تجویز می‌شود.

اینها طراحی شده‌اند تا:

  • به ایمن‌تر شدن بارداری شما کمک کنند

  • رشد و سلامتی شما و نوزادتان را بررسی و ارزیابی کنند

  • شما را برای شرایط خاص غربالگری کنند

انجام هیچ یک از این آزمایش‌ها اجباری نیست - این انتخاب شماست. با این حال، درک هدف تمام آزمایش‌ها برای تصمیم‌گیری آگاهانه در مورد انجام آنها مهم است. می‌توانید در این مورد با تیم مامایی خود صحبت کنید.

بررسی وزن و قد در دوران بارداری

در اولین قرار ملاقات٬ وزن شما اندازه‌گیری می‌شود، اما وزن شما به طور منظم در دوران بارداری اندازه‌گیری نمی‌شود. قد و وزن شما برای محاسبه شاخص توده بدنی (BMI) استفاده می‌شود.

اگر اضافه وزن دارید، خطر بروز مشکلات در دوران بارداری افزایش می‌یابد.

در مورد اضافه وزن هنگام بارداری بیشتر بدانید

به احتمال زیاد بعد از ۲۰ هفتگی بارداری، ۱۰ تا ۱۲/۵ کیلوگرم وزن اضافه خواهید کرد. بخش زیادی از وزن اضافی به دلیل رشد جنین است، اما بدن شما همچنین برای تولید شیر بعد از زایمان چربی ذخیره می‌کند.

اگر نگران وزن خود هستید با پزشک عمومی یا ماما صحبت کنید.

داشتن یک رژیم غذایی سالم در بارداری و ورزش منظم در دوران بارداری بسیار مهم است.

آزمایش ادرار در دوران بارداری

از شما خواسته می‌شود در قرارهای ملاقات دوران بارداری نمونه ادرار بدهید. ادرار شما برای چند مورد از جمله پروتئین بررسی می‌شود.

اگر پروتئین در ادرار شما یافت شود، ممکن است به این معنی باشد که شما عفونت ادراری دارید. همچنین ممکن است نشانه پره اکلامپسی باشد.

آزمایش فشار خون در بارداری

فشار خون شما در هر ویزیت دوران بارداری بررسی می‌شود. افزایش فشار خون در اواخر بارداری می‌تواند نشانه‌ای از پره اکلامپسی باشد.

اینکه فشار خون شما در اواسط بارداری نسبت به سایر مواقع پایین‌تر باشد، بسیار رایج است. این مشکلی نیست، اما ممکن است باعث شود در صورتی که سریع از جای خود بلند شوید احساس سرگیجه کنید. در صورت نگرانی در مورد این موضوع با ماما خود صحبت کنید.

در مورد فشار خون بالا و بارداری بیشتر بدانید

آزمایش خون و اسکن در بارداری

به عنوان بخشی از مراقبت‌های دوران بارداری، چندین آزمایش خون و اسکن به شما پیشنهاد می‌شود. برخی از این آزمایش‌ها برای همه خانم‌ها انجام می‌شود، در حالی که برخی دیگر تنها در صورتی که در معرض خطر ابتلا به عفونت یا بیماری خاصی باشید، انجام می‌شوند.

تمام آزمایش‌ها برای ایمن‌تر کردن بارداری شما یا بررسی سلامت جنین انجام می‌شود، اما اگر تمایلی به انجام آنها ندارید، اجباری نیستند.

برای اطلاعات بیشتر به صفحه ما در مورد آزمایش‌ها غربالگری در بارداری مراجعه کنید

گروه خونی و وضعیت رزوس (Rh) 

به شما یک آزمایش خون پیشنهاد می‌شود تا به شما بگوید رزوس گروه خونی شما منفی است یا رزوس مثبت. اگر رزوس منفی هستید، ممکن است به مراقبت‌های بیشتری برای کاهش خطر بیماری رزوس نیاز داشته باشید.

بیماری رزوس (Rh) می‌تواند در صورتی رخ دهد که شما در دوران بارداری رزوس (Rh) منفی داشته باشید و بدن شما آنتی بادی‌هایی تولید کند که به گلبول‌های قرمز خون نوزاد حمله می‌کند. این می‌تواند منجر به کم‌خونی و زردی در نوزاد شود.

اگر Rh منفی هستید، ممکن است در دوران بارداری برای جلوگیری از تولید این آنتی بادی‌ها به شما آمپول تزریق شود. این برای هم مادر و هم نوزاد بی‌خطر است.

کم خونی فقر آهن

کم خونی ناشی از فقر آهن باعث خستگی و کاهش توانایی مقابله با خونریزی هنگام زایمان می‌شود.

باید در نوبت رزرو و در هفته ۲۸ غربالگری کم خونی فقر آهن به شما پیشنهاد شود.

اگر آزمایشات نشان دهد که کم خونی فقر آهن دارید، به احتمال زیاد آهن و فولیک اسید به شما پیشنهاد می‌شود.

دیابت بارداری

در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به دیابت در دوران بارداری (دیابت بارداری) قرار خواهید داشت اگر:

  • اضافه وزن دارید

  • سابقه دیابت بارداری در گذشته دارید

  • قبلا نوزادی با وزن ۴/۵ کیلوگرم (یا بیشتر) به دنیا آورده‌اید

  • یکی از بستگان نزدیک شما دیابت دارد

توجه داشته باشید که بطور کلی احتمال ابتلا به دیابت بارداری در نژادهای آسیای جنوبی، سیاه پوست، آفریقایی-کارائیبی یا خاورمیانه (از جمله ایران) بیشتر از است.

اگر در معرض خطر بالای دیابت بارداری در نظر گرفته می‌شوید، ممکن است آزمایشی به نام OGTT (آزمایش تحمل گلوکز خوراکی) به شما پیشنهاد شود. این آزمایش شامل نوشیدن یک نوشیدنی شیرین و انجام آزمایش خون است.

آزمایش OGTT زمانی انجام می‌شود که بین ۲۴ تا ۲۸ هفته باردار باشید. اگر قبلاً دیابت بارداری داشته‌اید، این موارد به شما پیشنهاد می‌شود:

  • پایش زودهنگام سطح قند خون توسط خودتان

  • یا OGTT در اوایل بارداری، به زودی پس از اولین ویزیت و دیگری در ۲۴ تا ۲۸ هفته در صورت طبیعی بودن اولین آزمایش

در مورد دیابت بارداری بیشتر بدانید

بیشتر در مراقبت از بارداری شما


bottom of page