top of page

Add a Title

سونوگرافی در بارداری

اسکن‌های سونوگرافی از امواج صوتی برای ایجاد تصویری از نوزاد در رحم استفاده می‌کنند. این سونوگرافی‌ها بدون درد هستند، هیچ عارضه جانبی شناخته شده‌ای برای مادران یا نوزادان ندارند و در هر مرحله از بارداری قابل انجام هستند.

در صورت داشتن هر گونه نگرانی با ماما، پزشک عمومی یا متخصص زنان و زایمان خود صحبت کنید.

انجام سونوگرافی در بارداری معمولاً یک رویداد خوشحال کننده است، اما توجه داشته باشید که سونوگرافی‌ ممکن است برخی از شرایط جدی سلامتی را تشخیص دهند.

اینکه غربالگری انجام دهید یا خیر به انتخاب شما بستگی دارد. ماما می‌تواند گزینه‌های شما را با شما در میان بگذارد.

برای اطلاعات بیشتر در مورد اینکه آیا سونوگرافی یا سایر آزمایش‌های غربالگری نشان می‌دهد که احتمال دارد نوزاد شما دچار مشکل باشد، بخش «اگر آزمایشات غربالگری قبل از تولد چیزی پیدا کنند» را ببینید.

در سونوگرافی چه اتفاقی خواهد افتاد؟

اکثر سونوگرافی‌ها توسط سونوگرافیست‌ها انجام می‌شود. سونوگرافی در اتاقی با نور کم انجام می‌شود تا سونوگرافیست بتواند تصاویر خوبی از نوزاد شما بگیرد.

از شما خواسته می‌شود که به پشت دراز بکشید و شکم خود را نمایان کنید.

سونوگرافیست ژل سونوگرافی را روی شکم شما قرار می‌دهد که باعث می‌شود تماس خوبی بین دستگاه و پوست شما برقرار شود.

سونوگرافیست یک کاوشگر را روی شکم شما حرکت می‌دهد و تصویری از نوزاد روی صفحه نمایش اولتراسوند ظاهر می‌شود.

در طول معاینه، سونوگرافیست‌ها باید صفحه را در موقعیتی قرار دهند که نمای خوبی از نوزاد به آنها بدهد.

سونوگرافیست بدن نوزاد شما را به دقت بررسی می‌کند. ممکن است سونوگرافیست برای به دست آوردن بهترین نما از نوزاد، کمی فشار روی شکم شما اعمال کند.

سونوگرافی چقدر طول می‌کشد؟

سونوگرافی معمولاً حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه طول می‌کشد. با این حال، ممکن است سونوگرافیست در صورت قرار گرفتن نوزاد در موقعیت نامناسب یا حرکت زیاد، نتواند تصاویر خوبی بگیرد.

اگر گرفتن تصویر خوب دشوار باشد، سونوگرافی ممکن است زمان بیشتری طول بکشد یا نیاز به تکرار در زمان دیگری داشته باشد.

آیا سونوگرافی می‌تواند به من یا بچه‌ام آسیب برساند؟

هیچ خطر شناخته شده‌ای برای نوزاد یا مادر از انجام سونوگرافی وجود ندارد، اما مهم است که به دقت در مورد انجام یا عدم انجام سونوگرافی فکر کنید.

چون ممکن است سونوگرافی اطلاعاتی را در اختیار شما قرار دهد که به معنای تصمیم‌گیری‌های مهم بعدی باشد. برای مثال، ممکن است آزمایش‌های دیگری مانند آمنیوسنتز به شما پیشنهاد شود که خطر سقط جنین را به همراه دارد.

سونوگرافی چه زمانی ارائه می‌شود؟

معمولا حداقل ۲ سونوگرافی در دوران بارداری توصیه می‌شود:

  • در هفته ۱۱ تا ۱۴

  • و بین ۱۸ تا ۲۱ هفته

اولین مورد سونوگرافی ۱۲ هفتگی نام دارد. سونوگرافیست بر اساس اندازه‌گیری‌های جنین، زمان تقریبی زایمان را تخمین می‌زند.

در صورت تمایل شما٬ این سونوگرافی می‌تواند شامل اسکن شفافیت نوکال (NT) باشد که بخشی از غربالگری ترکیبی برای سندرم داون است.

دومین سونوگرافی ارائه شده در دوران بارداری، سونوگرافی غربالگری ۲۰ هفتگی است. این سونوگرافی معمولاً بین هفته‌های ۱۸ تا ۲۱ بارداری انجام می‌شود. گاهی اوقات اسکن آنومالی یا اسکن وسط بارداری نامیده می‌‌شود. این اسکن ۱۱ وضعیت فیزیکی را در نوزاد شما بررسی می‌کند.

ممکن است با توجه به سلامتی شما و بارداری، بیش از ۲ اسکن به شما پیشنهاد شود.

چه زمانی نتایج را دریافت خواهم کرد؟

سونوگرافیست نتایج اسکن را در همان زمان به شما اطلاع می‌دهد.

آیا مجبورم سونوگرافی را انجام دهم؟

خیر، در صورتی که تمایل نداشته باشید اجباری نیست. برخی از افراد می‌خواهند بدانند که آیا احتمال بیشتری برای ابتلای نوزادشان به یک وضعیت خاص وجود دارد یا خیر، در حالی که برخی دیگر اینطور نیستند.

سونوگرافی تعیین تاریخ زایمان ۱۲ هفتگی و سونوگرافی غربالگری ۲۰ هفتگی به شما پیشنهاد می‌شود، اما مجبور نیستید که آنها را انجام دهید.

اگر تصمیم بگیرید که سونوگرافی‌ها را انجام ندهید، به انتخاب شما احترام گذاشته می‌شود و مراقبت‌های دوران بارداری شما طبق روال عادی ادامه می‌یابد. به شما این فرصت داده می‌شود که قبل از تصمیم‌گیری در مورد آن با تیم زایمان خود صحبت کنید.

برای چه مواردی می‌توان از سونوگرافی استفاده کرد؟

از سونوگرافی می‌توان برای موارد زیر استفاده کرد:

  • بررسی اندازه نوزاد - اسکن تعیین تاریخ ۱۲ هفتگی، به شما ایده بهتری از تعداد هفته‌های بارداری می‌دهد. تاریخ زایمان شما که در ابتدا از اولین روز آخرین پریود شما محاسبه می‌شود، ممکن است بر اساس اندازه گیری‌های سونوگرافی تنظیم شود.

  • بررسی اینکه آیا بیش از ۱ نوزاد باردار هستید یا خیر؟

  • تشخیص برخی شرایط فیزیکی

  • نشان دادن موقعیت نوزاد و جفت - برای مثال، زمانی که جفت در اواخر بارداری پایین قرار دارد، ممکن است سزارین توصیه شود.

  • بررسی اینکه آیا نوزاد به طور طبیعی رشد می‌کند - این امر به خصوص در صورتی که دوقلو باردار باشید یا در این بارداری یا بارداری قبلی مشکلاتی داشته باشید، بسیار مهم است.

آیا می‌توانم هنگام انجام سونوگرافی خانواده یا دوستانم را با خود بیاورم؟

بله. ممکن است تمایل داشته باشید کسی با شما به قرار ملاقات اسکن بیاید.

از آنجایی که معمولاً امکان مراقبت از کودک وجود ندارد، اکثر بیمارستان‌ها اجازه حضور کودکان در سونوگرافی را نمی‌دهند. لطفاً قبل از قرار ملاقات در این مورد با بیمارستان خود صحبت کنید.

به یاد داشته باشید، سونوگرافی یک معاینه پزشکی مهم است و با آن مانند هر روش تشخیصی دیگری در بیمارستان رفتار می‌شود. سونوگرافی گاهی اوقات می‌تواند مشکلات نوزاد را پیدا کند.

اگر همه چیز عادی به نظر برسد، بعد چه اتفاقی می‌افتد؟

اکثر سونوگرافی‌ها نشان می‌دهند که نوزاد به طور طبیعی در حال رشد است و مشکلی یافت نمی‌شود. این به این دلیل است که اکثر نوزادان سالم هستند. شما می‌توانید مراقبت‌های قبل از تولد معمول خود را ادامه دهید.

سونوگرافی‌‌ها نمی‌توانند تمام شرایط سلامتی را شناسایی کنند، بنابراین مهم است که اگر نگران هستید که مشکلی وجود دارد، با پزشک یا ماما صحبت کنید.

اگر سونوگرافی نشان دهد که احتمالاً نوزاد شما دچار مشکلی است، چه اتفاقی می‌افتد؟

اگر اسکن نشان دهد که احتمالاً نوزاد شما دچار مشکلی است، سونوگرافیست ممکن است نظر دوم را از یکی دیگر از اعضای تیم بخواهد. ممکن است برای اطمینان از اینکه نوزاد شما دچار این مشکل است، آزمایش دیگری به شما پیشنهاد شود.

اگر آزمایش‌های بیشتری به شما پیشنهاد شود، اطلاعات بیشتری در مورد آنها به شما داده می‌شود تا بتوانید تصمیم بگیرید که آیا می‌خواهید آنها را انجام دهید یا خیر. شما می‌توانید در مورد این موضوع با ماما یا مشاور خود صحبت کنید.

 در صورت لزوم به یک متخصص، احتمالاً در بیمارستان دیگری ارجاع داده خواهید شد.

آیا می توانم جنسیت بچه‌ام را بفهمم؟

در برنامه غربالگری ملی، تعیین جنسیت نوزاد ارائه نمی‌شود.

اگر می‌خواهید جنسیت نوزاد خود را بدانید، ممکن است بتوانید این کار را در حین اسکن غربالگری ۲۰ هفتگی انجام دهید، اما این بستگی به سیاست بیمارستان شما دارد. در ابتدای اسکن به سونوگرافیست بگویید که می‌خواهید جنسیت فرزندتان را بدانید.

با این حال، توجه داشته باشید که برای سونوگرافیست غیرممکن است که از جنسیت نوزاد شما ۱۰۰٪ مطمئن باشد. به عنوان مثال، اگر نوزاد شما در موقعیت نامناسبی قرار گرفته باشد، ممکن است گفتن آن دشوار یا غیرممکن باشد.

برخی از بیمارستان‌ها این سیاست را دارند که جنسیت نوزاد را اعلام نکنند. برای کسب اطلاعات بیشتر با سونوگرافی یا مامای خود صحبت کنید.

آیا می‌توانم عکس نوزادم را داشته باشم؟

باید بررسی کنید که آیا بیمارستان شما این سرویس را ارائه می‌دهد یا خیر. در صورت ارائه، ممکن است هزینه‌ای داشته باشد.

بیشتر در مراقبت از بارداری شما

bottom of page