علل - حمله ایسکمی گذرا (سکته مغزی خفیف)
حملات ایسکمی گذرا یا سکتههای مغزی خفیف زمانی اتفاق میافتند که یکی از رگهای خونی که خون غنی از اکسیژن را به مغز شما میرساند، مسدود شود.
این اختلال در جریان خون به مغز به این معنی است که مغز نمیتواند برخی از عملکردهای طبیعی خود را به درستی انجام دهد و منجر به علائمی مانند لکنت زبان و ضعف شود.
در حمله ایسکمی گذرا، انسداد به سرعت برطرف میشود و خونرسانی مغز قبل از هرگونه آسیب قابل توجهی به حالت عادی باز میگردد. در سکته مغزی کامل، جریان خون به مغز برای مدت طولانی تری قطع میشود و باعث آسیب شدیدتر به مغز و مشکلات بلندمدت میشود.
گرفتگی رگهای خونی مسئول اکثر حملات ایسکمی گذرا به طور معمول ناشی از لخته خونی است که در جای دیگری از بدن شما تشکیل شده و به رگهای خونی خونرسان به مغز سفر کرده است. همچنین میتواند ناشی از قطعات چربی یا حباب های هوا باشد.
در موارد بسیار نادر، سکته مغزی خفیف میتواند ناشی از مقدار کمی خونریزی در مغز باشد.
لخته شدن خون
لختههای خونی که باعث ایجاد حمله ایسکمی گذرا میشوند ممکن است در مناطقی تشکیل شوند که رگها در اثر تجمع رسوبات چربی به نام پلاک در طول زمان تنگ یا مسدود شدهاند. این پلاک ها در طی فرآیندی به نام آترواسکلروز (تصلب شرایین) ایجاد میشوند.
با افزایش سن، شریانهای شما به طور طبیعی میتوانند تنگ تر شوند، اما برخی چیزها میتوانند به طور خطرناکی این روند را تسریع کنند. از جمله:
سیگار کشیدن
مصرف بیش از حد الکل
نوعی از ضربان قلب نامنظم به نام فیبریلاسیون دهلیزی نیز میتواند باعث حمله ایسکمی گذرا شود. این میتواند منجر به تشکیل لختههای خونی شود که از قلب خارج شده و در رگهای خونی تأمینکننده مغز قرار میگیرند.
چه کسانی بیشتر در معرض خطر هستند؟
برخی عوامل می توانند احتمال حمله ایسکمی گذرا را افزایش دهند. برخی از این عوامل قابل تغییر هستند، مانند سبک زندگی شما.
برخی از مهمترین عوامل خطر برای حمله ایسکمی گذرا عبارتند از:
سن - اگرچه حمله ایسکمی گذرا میتواند در هر سنی اتفاق بیفتد (از جمله در کودکان و بزرگسالان جوان)، اما در افراد بالای ۵۵ سال شایع است.
قومیت - افراد با نژاد آسیای جنوبی، آفریقایی یا کارائیب تبار در معرض خطر بالاتری برای حمله ایسکمی گذرا هستند، تا حدی به این دلیل که میزان دیابت و فشار خون بالا در این گروهها شایعتر است.
سابقه پزشکی - سایر شرایط و بیماریها مانند دیابت میتواند خطر حمله ایسکمی گذرا را افزایش دهد
وزن و رژیم غذایی - اگر اضافه وزن دارید و/یا رژیم غذایی ناسالم سرشار از چربی و نمک دارید، خطر ابتلا به حمله ایسکمی گذرا (TIA) بیشتر است.
سیگار کشیدن و الکل - سیگار کشیدن و/یا مصرف منظم مقادیر زیاد الکل میتواند خطر سکته مغزی خفیف شما را افزایش دهد.
مقابله با مواردی که میتوانید تغییر دهید به کاهش خطر ابتلا به سکته خفیف (TIA) یا کاهش احتمال ابتلا به سکته مغزی کامل در آینده کمک میکند.