top of page

Add a Title

علل - بیماری ساختگی یا القا شده

دلایل اینکه چرا برخی از والدین یا سرپرستان بیماری را در فرزندشان جعل یا القا می‌کنند، به طور کامل شناخته نشده است.

والدین یا سرپرست ممکن است از اینکه فرزندشان به عنوان بیمار درمان می‌شود، چیزی به دست آورند، مانند توجه یا حمایت. یا ممکن است اضطراب یا باورهای نادرستی درباره سلامت فرزندشان داشته باشند.

این احتمال وجود دارد که والدین یا سرپرست یک مشکل سلامت روان یا سابقه تجربیات آسیب‌زای قبلی داشته باشند که رفتار آنها را توضیح می‌دهد.

کودک‌آزاری

تحقیقات نشان داده است که برخی از والدین و سرپرستان که ثابت شده است بیماری را در فرزندشان جعل یا القا کرده‌اند، در دوران کودکی خود قربانی سوءاستفاده جسمی و جنسی بوده‌اند.

اما بیشتر افرادی که در کودکی مورد سوءاستفاده قرار گرفته‌اند، فرزندان خود را مورد سوءاستفاده قرار نمی‌دهند.

سابقه پزشکی قبلی

یک یا هر دو والدین ممکن است سابقه خودآزاری یا سوء مصرف الکل یا مواد مخدر داشته باشند .

برخی از مطالعات موردی همچنین نشان داده‌اند که مادر ممکن است مرگ فرزند دیگری را تجربه کرده باشد یا بارداری دشواری داشته باشد.

اختلال شخصیت

درصد بالایی از والدین و سرپرستانی که در بیماری ساختگی یا القا شده دخیل هستند، دارای اختلال شخصیت، به ویژه اختلال شخصیت مرزی بوده‌اند.

اختلالات شخصیتی نوعی مشکل روانی هستند که در آن فرد الگوی افکار و باورهای تحریف شده‌ای درباره خود و دیگران دارد. این افکار و باورهای تحریف شده ممکن است باعث شوند که او به روش‌هایی رفتار کند که اکثر افراد آن را آشفته و غیرطبیعی می‌دانند.

اختلال شخصیت مرزی با ناپایداری عاطفی، تفکر مختل، رفتار تکانشی و روابط شدید اما ناپایدار با دیگران مشخص می‌شود. مهم است که توجه داشته باشیم که همه افرادی که اختلال شخصیت مرزی دارند، فرزندان خود را مورد سوءاستفاده قرار نمی‌دهند.

گاهی اوقات، افرادی که اختلالات شخصیتی دارند، پاداش را در رفتاری یا موقعیت‌هایی می‌یابند که دیگران را به شدت ناراحت می‌کند. تصور می‌شود که برخی از والدین یا سرپرستانی که بیماری ساختگی یا القا شده را انجام می‌دهند، از قرار گرفتن فرزندشان تحت مراقبت‌های پزشکی احساس رضایت می‌کنند.

برخی دیگر از والدین یا سرپرستانی که در ساختگی یا القا شده دخیل بوده‌اند، احساس رنجش نسبت به فرزند خود گزارش کرده‌اند، به دلیل اینکه فرزندشان دوران کودکی شادی داشته است، برخلاف دوران کودکی خودشان. 

اختلال اضطرابی

برخی از والدین دارای اختلال اضطرابی هستند که باعث می‌شود در مورد سلامت فرزندشان نگرانی‌های بی‌اساس داشته باشند.

برخی از والدین نیز اضطراب سلامتی در مورد خود دارند.

اگرچه ممکن است آن‌ها صادقانه برای فرزند خود اهمیت قائل باشند، اما اضطراب‌های بی‌مورد آن‌ها می‌تواند تأثیر منفی بر کودک داشته باشد.

اختلال علائم جسمی (اختلال سوماتوفرم)

برخی از والدین دارای اختلال علائم جسمی یا اختلال‌های شبه جسمی (اختلال سوماتوفرم) هستند.

این بدان معنی است که آنها به‌طور واقعی درد یا علائم دیگری را احساس می‌کنند، اما این علائم به مشکلات عاطفی زمینه‌ای مربوط است، نه به شرایط جسمی.

بیشتر در بیماری ساختگی یا القا شده

bottom of page